Parents share...

Вече пета година моята дъщеря Гергана е свързана с НПО ”ГЛОУ”. За първи път тя научи за тази инициатива от учителката си по английски език Минди Ман, доброволец от Корпуса на мира. Първата и среща с ГЛОУ-момичетата беше на пролетната конференция, която „ГЛОУ” организира през 2008 година. А сега самата тя е ГЛОУ-момиче.

 Лидерската академия, една от основните инициативи на НПО „ГЛОУ”, е вече неизменна част от лятната и ваканция. Още в самото начало аз я подкрепих, защото програмата на академията включва много интересни и полезни дискусии, подготвяни от нейни връстнички. „ГЛОУ” е една възможност за всички момичета, които учат английски език да приложат знанията си на практика. Именно там те се отпускат и започват да говорят свободно, защото няма учители- дискусиите се водят от техни връстнички, които са и техни приятелки. Всяка година се радваме но стотици снимки от разнообразните сесии, игри и партита.

Времето, което Гергана посвети на ГЛОУ, е много добре оползотворено. Участието и в академията от обикновен лагерник до асистент-съветник несъмнено я обогати с много познания по важни обществени теми и формира ценни качества като отговорност, организираност, умения за работа в екип. А възможността да общува с толкова интелигентни и мотивирани момичета от цяла България не може да се сравни с нищо. Много от тях са и добри приятелки и общуването продължава и след края на академията.

Препоръчвам на всички родители, които имат дъщери на тази възраст, да ги насърчат да кандидатстват в ЛА „ГЛОУ”, защото ще имат възможността да се изявят в конкурентна среда и да формират нови умения, ще създадат приятелства за цял живот и ще изживеят една незабравима седмица.

Нели Иванова, град Берковица

 


 

Нашата дъщеря разбра за академия „ГЛОУ” от Учебен център „Интелект” и от приятелки, които вече бяха участвали в Академията. Ние като родители не сме имали никакви притеснения за участието на дъщеря ни в ГЛОУ, тъй като вече бяхме чували за това от нейни приятелки и родители им и отзивите на всички бяха изключително положителни.

Участието й в Академията я зареди с много ентусиазъм, създаде й самочувствие и същевременно чувство за колективизъм, помогна й да изгради способност за работа в екип, нестандартно мислене и подход към разрешаване на различни ситуации. Още след първата година дните за ГЛОУ се очакваха с голямо нетърпение, защото освен всичко друго са изпълнени и с много забавления и добри приятелства.

Винаги при възможност препоръчваме на момичетата също и на родителите им, ако ги познаваме) да не се колебаят дали да участват в ГЛОУ, защото това е събитие, спомагащо успешното развитие на младите момичета, вдъхващо им увереност и основано на добри практики.

сем. ЮнаковиКакво ще кажете на родителите, които се колебаят дали да насърчат дъщерите си да кандидатстват?

Бих им казала, че място за колебание няма дъщерите ни рано или късно порстват и тръгват с куфарче в ръка по своя си път на самостоятелни хора. Хубаво е първата им спирка да е ЛА “ГЛОУ” в старопрестолната ни столица, за да бъде пътят им приятен, да крачат уверено и да стигнат надалеч. Родители, не пропускайте да осигурите на своите дъщери също и чудесната възможност за 7-дневна емоционално-наситена комуникация на английски език – много повече от езикова ваканция.

Със сърдечна благодарност към всички GLOWing girls: Пенка Танева - КафеловаДъщеря
ми Калина Кръстанова – научи за Лидерска академия „ГЛОУ” от гимназията, където имаше момичета, които вече бяха участвали в нея. От сайта на Академията се запознах с целите, задачите и основните дейности на ГЛОУ. След като се информирах, нямах никакви съмнения и подкрепих дъщеря си да кандидатства за Академията.  )...)Впечатлена съм от чудесната организация на летните сесии, от богатия набор от дейности, които са включени по време на лагера, от широкия кръг проблеми, застъпени като тренингови обучения. Академията дава възможности за контакти и общуване между момичета от цяла България, което е много полезно и ценно .

Намирам, че дъщеря ми се промени в положителна посока – обогати познанията си по широк кръг въпроси, разви социалните си умения, формира в по-голяма степен позитивни нагласи, научи се да организира по-ефективно дейността си.

Препоръчвам без колебание ГЛОУ на всички момичета.

Като родител – свидетел на израстването на дъщеря си, бих посъветвала всички родители да насърчат дъщерите си ( в тази сложна възраст между 14-18 години) да кандидатстват за ГЛОУ. Убедена към, че тя дава една чудесна възможност за реализация и себеизява на момичетата в конкурентна среда, което е едно от най-големите й достойнства.

 

Доц. д-р Ваня Г. Кръстанова